08 Ocak 2009, 04:51:15 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Portal   Forum   Yardım Oyun GoogleTagged Etiket iletisim Giriş Yap Kayıt  

Onuralperen.Net Paneli

Forum Kuralları Moderatör Başvuru Arama Yapın Görüşleriniz

Forum Kurallarını Okumadan Mesaj Atmayın
Tıklayınız

Moderatörlerde Sizler Gibi Turkpol üyeleri
Tıklayınız

Arama yapmadan Mesaj Atmayınız
Tıklayınız

Onuralperen.Net Hakkında Görüşleriniz
Tıklayınız

Konu Bilgileri
Konu BasligiKonu: ÖSS Adaylarına Meslekler Rehberi
Cevap SayisiCevap Sayisi: 51 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 901 defa
Bu Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: ÖSS Adaylarına Meslekler Rehberi  (Okunma Sayısı 901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konuskan

Administrator
------Üye Bilgileri Sr. Member

Rep Gücü: 62
Rep Puanı: 30900

Üye ID: 9

Kayıt tarihi 29 Ocak 2008, 22:55:33

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Durumum:

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #45 : 25 Mayıs 2008, 08:38:09 »

Fizik

Madde ve enerjinin yapısını ve karşılıklı etkileşimini araştırır, evrendeki fiziksel olayların bağlı olduğu yasaları bulmaya çalışır. Fizik bölümünde öncellikle bu araştırma ve incelemeleri yapabilecek nitelikte eleman yetiştirmeleri yapabilecek nitelikte eleman yetiştirmeye yönelik eğitim yapılır. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun fizik laboratuvarında, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığının çeşitli kuruluşlarında araştırmacı olarak, Ptt, Aselsan, Trt gibi kuruluşlarda teknik eleman olarak çalışılabilir. Ayrıca öğretmenlik formasyonu aldığında liselerde öğretmenlik yapılabilir.

Programın Amacı: Fizik, madde ve enerjinin yapısını ve karşılıklı etkileşimini araştırır, evrendeki fiziksel olayların bağlı olduğu yasaları bulmaya çalışır. Fizik programında öncelikle bu araştırma ve incelemeleri yapabilecek nitelikte eleman yetiştirmeye yönelik eğitim yapılır.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Fizik programının 4 yıllık eğitim süresinin ilk iki yılında temel fizik, matematik, kimya gibi dersler verilir. Son iki yılda ise daha geniş ve ileri düzeyde fizik bilgileri içeren dersler verilir. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak okutulur.

Gereken Nitelikler: Fizik öğrenimi yapmak isteyen bir kimse fizik, matematik, kimya gibi temel bilimler alanında iyi yetişmiş olmalı ve bu alanlara içten bir ilgi duymalıdır. Fizikçinin amacı gözlem ve deney yaparak fiziksel olayların kanunlarını bulmaktır. Bunun için fizik alanında çalışacakların dikkatli bir gözlemci ve analitik düşünme gücüne sahip yaratıcı kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Fizik programını bitirenlere "Fizikçi" ünvanı verilir.Mezunlar genellikle kamu kesiminde görev alırlar. Bir fizikçinin işi, araştırılacak olan problemi çözümlemek, araştırma yöntemini seçmek, deneyini yapmak ve sonucunu rapor etmek olarak özetlenebilir. Fizikçiler çalışmalarında diğer disiplinlerden geniş ölçüde yararlanırlar. Endüstride çalışan fizikçiler mühendislerle işbirliği yaparlar. Kimya, biyoloji ve jeoloji fizikçilerin yakından ilgili oldukları alanlardır. Biyoloji ve fiziğin ortak çalışmasından "Biyofizik" denilen alan ortaya çıkmıştır. Biyofizik organik yapının atomik ayrıntıları, kalıtım vb. konularla ilgilidir. Jeoloji ile fiziğin birleştiği yerde "Jeofizik" alanı ortaya çıkmıştır. Uzmanlaşmanın ilerlediği ülkelerde fizikçiler, fiziğin çeşitli alanlarında (optik, ses, katı hal, elektrik, mekanik vb.) derinleşmektedirler. lkemizde henüz bu derece uzmanlaşma söz konusu değildir.

Çalışma Alanları: Ülkemizde endüstri henüz fizik alanındaki temel araştırmaları destekleyecek kadar elişmediğinden fizikçilerin özel sektörde çalışmaları söz konusu değildir. Lisans düzeyinde eğitim gören ve "Öğretmenlik Sertifikası" alanlar liselerde ve özel dershanelerde öğretmen olabilir ya da özel bir kurs gördükten sonra bilgisayar programcısı olarak çalışabilirler, Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun fizik laboratuvarlarında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığının çeşitli kuruluşlarında araştırıcı olarak iş bulabilirler, Aselsan, PTT, TRT gibi kuruluşlarda teknik eleman olarak çalışabilirler. Bir temel bilim olarak fiziğin, gerek ortaöğretimde gerekse yükseköğretimde önemli bir yeri vardır. Ülkemizde ortaöğretimde fizik öğretmeni açığı büyüktür. Açılmakta olan ve açılacak üniversitelerin fizik alanında yetişmiş elemanlara ihtiyacı vardır. Bu nedenle iyi yetişmiş bir fizikçi ülkemizde bugün ve gelecekte daima aranan bir eleman durumundadır

konuskan

Administrator

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Durumum:

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #46 : 25 Mayıs 2008, 08:39:07 »

Biyoloji

Canlıların, yeryüzünde dağılımı, anatomisi, fizyolojisi üzerinde eğitim ve araştırma yapılır. Biyoloji alanında çalışacak kimse, meraklı bir gözlemci, sabırlı bir araştırmacı olmalıdır. Sağlık Bakanlığı ve SSK’ya bağlı hastanelerde, üniversitelerin tıp fakültelerinde, hidrobiyoloji araştırma merkezlerinde, Çevre,Orman, Tarım ve Köy İşleri Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda, özel sektörde, ilaç ve besin endüstrisinde çalışılabilir. Ayrıca biyoloji mezunları liselerde öğretmenlik yapabilirler.

konuskan

Administrator

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Durumum:

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #47 : 25 Mayıs 2008, 08:40:10 »

Biyokimya

Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Biyokimya, biyolojik sistemlerin organizasyon ve fonksiyonlarını moleküler düzeyde inceleyen bilim dalıdır ve pek çok bilim dalı ile yakından ilişki içindedir. Canlı yaşamı ile ilgili fizik, kimya, biyoloji gibi fen bilimleri, sağlık bilimleri. Beslenme ve çevre olaylarını ilgilendiren konularda bilimsel ve teknolojik alanda gerekli katkıları yapabilecek, etkili ve verimli çalışma disiplinini kazanmış ve girişimcilik yetenekleri ile donatılmış insan gücünün yetiştirilmesinde lisans ve lisansüstü eğitimin verilmesi bölümün amacını oluşturmaktadır.

Mezunlar gıda, ilaç, tıbbi ve kimyasal maddeler, tarım ilaçları, kozmetik ve deterjan sanayileri fermantasyon teknolojisine dayalı sanayi kollarında, üniversite,tıbbi, tarımsal ve çevre araştırma merkezlerinin rutin işlemler ve araştırma labaratuvarlarında görev alabilirler.

Programın Amacı: Biyokimya programının amacı, biyolojik bilimler, sağlık bilimleri, beslenme ve çevre olayları ile ilgili konularda araştırma ve eğitim yapmaktır.

Programda Yer Alan Belli Başlı Dersler: Biyokimya programı "Biyokimyagerlik" ve "Biyoteknoloji Ağırlıklı Kimyagerlik" olmak üzere iki alt dala ayrılmaktadır. Biyokimya programının ilk iki yılında hücre biyoloji, mikrobiyoloji, fizyoloji, histoloji, anorganik kimya, analitik kimya, matematik bilgisayar gibi dersler okutulmaktadır. İkinci yıldan sonra öğrenciler alt dallardan birine yönelmektedirler. Biyokimyagerlik dalına geçenler biyofizikokimya, enzimoloji, ilaç kimyası, beslenme, toksikoloji, klinik kimya, genetik, fermantasyon teknolojisi, endüstriyel hijyen, atık değerlendirmesi ve arıtma yöntemleri gibi dersleri okumakta ve uygulama yapmaktadırlar.

Gereken Nitelikler:Biyokimya alanında çalışmak isteyenlerin biyoloji ve kimya konularına ilgili ve bu alanlarda başarılı, bilimsel çalışmalara istekli, meraklı, görme sorunu olmayan kimseler olmaları gerekir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Biyokimya programını bitirenlere bitirdikleri dala göre "Biyokimyager" veya "Biyoteknoloji Ağırlıklı Biyokimyager" ünvanı verilmektedir. Biyokimyagerler, biyokimya analiz bilimlerinde ve laboratuvarlarında sağlıkla ilgili testleri yapar, yeni test yöntemleri geliştirirler; gıda ve ilaç sektöründe kalite kontrol işlerini yaparlar; projelerin yürütülmesinde görev alırlar.

Çalışma Alanları:Mezunlar, gıda, ilaç, tıbbi kimyasal maddeler, tarım ilaçları, kozmetik ve deterjan sanayileri ve fermantasyon teknolojisine dayalı sanayi kollarında, üniversite, tıbbi tarımsal ve çevre araştırma merkezlerinin rutin işlemler ve araştırma laboratuvarlarında görev alabilirler. Eğitimleri süresince öğretmenlik sertifikası almaları halinde öğretmen adayı olma hakkını kazanabilirler.

konuskan

Administrator

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Durumum:

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #48 : 25 Mayıs 2008, 08:40:57 »

Matematik

Matematik ilke, yöntem ve sistemlerin analizi, geliştirilmesi ve bunların karşılıklı ilişkileri ile bu ilke ve yöntemlerin bilimsel ve teknolojik olanlara uygulanması gibi konularda eğitim ve araştırma yapılır. Orta öğretim kurumlarında öğretmen, yüksek öğretim kurumlarında öğretim elemanı olarak çalışabilmek için, gerekli temel bilgi ve beceriyi kazandırdığından bazı matematikçiler kamu veya özel kuruluşlarda bilgisayar programcısı olarak çalışabilir. Uygulamalı matematik alanında yetişenler DİE, MTA, TEK, DSİ gibi kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca bilgi işlem, istatistik, iş-ticaret, sosyal ve temel bilimlerdeki araştırma, alanlarında matematikçilere ihtiyaç duyulmaktadır.

konuskan

Administrator

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Durumum:

Uyarı Puanı:
%0
« Yanıtla #49 : 25 Mayıs 2008, 08:41:47 »

İşletme

GENEL BİLGİ

İşletmecilik, bir ülkenin ekonomik sisteminde temel rol oynayan işletme organizasyonlarının küresel çevre koşulları da dikkate alınarak, etkinlikle yönetilebilmeleri için gerekli olguları kapsayan bir bilim dalıdır. Bu bağlamda işletmecilik öğrenimi, kaynakların etkin ve verimli kullanımını sağlayacak doğru kararların alınması, stratejik yönetim , pazarlama, finansman, muhasebe, insan kaynakları ve çağdaş yönetim teknikleri ile ilgili süreçleri ele alır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü; Yönetim ve Organizasyon, Muhasebe ve Finansman, Sayısal Yöntemler, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Ticaret Hukuku ve Kooperatifçilik anabilim dallarından oluşmuştur. Bölümümüzün programları anabilim dalları konularını kapsayan zorunlu derslerle, öğrencilerimizin 3.sınıftan başlayarak tercih yapabilecekleri çok sayıda seçmeli dersten oluşmuştur. Derslerin içeriği, öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı işletmecilik bilgisi elde edebilmelerine, işletme problemlerini çözümleyebilmelerine ve analitik düşünmelerine olanak sağlayacak şekilde oluşturulmuştur.

AMAÇ

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünün temel öğretim felsefesi; değişen işletmecilik anlayışının gereksinimleri ile uyumlu, küresel bakış açısını vurgulayan, nitelikli bilgiyi çağdaş ve gelişmiş bir eğitim- öğretim ortamında öğrencilerimize aktarabilmektir.

İşletmecilik öğrenimi gençlere işletmelerin işleyişi, işlevlerinin ayrıntıları ve karar süreci ile ilgili geniş bir bakış açısı kazandırır. Bu bağlamda, Bölümümüz mezunları kamu ve özel sektörde yöneticilik başta olmak üzere çeşitli uzmanlık alanlarında görev yapmaktadırlar. Banka müfettişliği ve uzmanlığı, serbest mali müşavirlik, pazarlama, insan kaynakları, mezunlarımızın nitelikli işlerde çalıştığı alanlardan bazılarıdır.

poliyanna

Administrator
------Üye Bilgileri Hero Member

Rep Gücü: 64
Rep Puanı: 30890

Üye ID: 2

Kayıt tarihi 19 Aralık 2007, 11:10:14

Administrator

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar